Czytaj już od 1 zł
Poznaj ofertę

Pomysły na organizację strefy przechowywania

Pomysły na organizację strefy przechowywania

Jak optymalnie wykorzystać miejsce w kuchennej zabudowie? Gdzie, co i jak ułożyć, by wszystko było pod ręką, a jednocześnie nie leżało na wierzchu? Oto recepty na organizację strefy przechowywania w kuchni.

W każdej kuchni jest 5 stref funkcyjnych: przechowywania, zapasów, zmywania, przygotowywania posiłków i gotowania. Na ogół najwięcej miejsca zajmuje ta pierwsza. I to nawet wówczas, gdy wcale nie mamy skłonności do gromadzenia bibelotów czy porcelany i nie przygotowujemy domowych przetworów. W końcu, w każdej kuchni musi znaleźć się miejsce na najpotrzebniejszą zastawę, garnki i patelnie, a także produkty żywnościowe jak cukier, mąka czy choćby płatki śniadaniowe… Jak wszystkie te rzeczy optymalnie rozmieścić w szafkach? I jak sprawić, by były zarazem schowane i łatwo dostępne? Odpowiedzią na te pytania są akcesoria meblowe. Systemy wysuwne - jak cargo różnych rozmiarów, szuflady i cornery pozwolą maksymalnie wykorzystać przestrzeń, a zarazem umożliwią nam łatwy dostęp nawet do tych produktów, które znajdują się w głębi szafek. Kluczem do powodzenia, jest dopasowanie akcesoriów do specyfiki produktów, które zamierzamy w nich umieścić. SPOSOBY NA PRZECHOWYWANIE DUŻYCH PRO...
Aby przeczytać cały artykuł,
kup dostęp do Budujemy Dom online
Czytaj już od 1 zł Poznaj ofertę lub
Uzyskasz dostęp do całego archiwum magazynu Budujemy Dom, wydań specjalnych oraz miesięcznika Czas na Wnętrze
Pomysły na organizację strefy przechowywania