Pomysły na organizację strefy przechowywania
Dom Polski 2022
6-9 minut
Jak optymalnie wykorzystać miejsce w kuchennej zabudowie? Gdzie, co i jak ułożyć, by wszystko było pod ręką, a jednocześnie nie leżało na wierzchu? Oto recepty na organizację strefy przechowywania w kuchni.
W każdej kuchni jest 5 stref funkcyjnych: przechowywania, zapasów, zmywania, przygotowywania posiłków i gotowania. Na ogół najwięcej miejsca zajmuje ta pierwsza. I to nawet wówczas, gdy wcale nie mamy skłonności do gromadzenia bibelotów czy porcelany i nie przygotowujemy domowych przetworów. W końcu, w każdej kuchni musi znaleźć się miejsce na najpotrzebniejszą zastawę, garnki i patelnie, a także produkty żywnościowe jak cukier, mąka czy choćby płatki śniadaniowe…
Jak wszystkie te rzeczy optymalnie rozmieścić w szafkach? I jak sprawić, by były zarazem schowane i łatwo dostępne? Odpowiedzią na te pytania są akcesoria meblowe. Systemy wysuwne - jak cargo różnych rozmiarów, szuflady i cornery pozwolą maksymalnie wykorzystać przestrzeń, a zarazem umożliwią nam łatwy dostęp nawet do tych produktów, które znajdują się w głębi szafek. Kluczem do powodzenia, jest dopasowanie akcesoriów do specyfiki produktów, które zamierzamy w nich umieścić.
SPOSOBY NA PRZECHOWYWANIE DUŻYCH PRO...
Aby przeczytać cały artykuł,
kup dostęp do Budujemy Dom online
kup dostęp do Budujemy Dom online
Uzyskasz dostęp do całego archiwum magazynu Budujemy Dom,
wydań specjalnych oraz miesięcznika Czas na Wnętrze