Pomysły na organizację strefy przechowywania

Jak optymalnie wykorzystać miejsce w kuchennej zabudowie? Gdzie, co i jak ułożyć, by wszystko było pod ręką, a jednocześnie nie leżało na wierzchu? Oto recepty na organizację strefy przechowywania w kuchni.

W każdej kuchni jest 5 stref funkcyjnych: przechowywania, zapasów, zmywania, przygotowywania posiłków i gotowania. Na ogół najwięcej miejsca zajmuje ta pierwsza. I to nawet wówczas, gdy wcale nie mamy skłonności do gromadzenia bibelotów czy porcelany i nie przygotowujemy domowych przetworów. W końcu, w każdej kuchni musi znaleźć się miejsce na najpotrzebniejszą zastawę, garnki i patelnie, a także produkty żywnościowe jak cukier, mąka czy choćby płatki śniadaniowe…

Jak wszystkie te rzeczy optymalnie rozmieścić w szafkach? I jak sprawić, by były zarazem schowane i łatwo dostępne? Odpowiedzią na te pytania są akcesoria meblowe. Systemy wysuwne - jak cargo różnych rozmiarów, szuflady i cornery pozwolą maksymalnie wykorzystać przestrzeń, a zarazem umożliwią nam łatwy dostęp nawet do tych

...