Jak zorganizować przestrzeń w kuchni?
Praktyczna Szkoła Budowania (2024) - Wykańczanie
2-3 minuty
Organizacja wnętrza szafek i mebli kuchennych to klucz do efektywnego korzystania z przestrzeni.
Obejmuje to wyznaczanie najwygodniejszych miejsc do przechowywania rzeczy i doposażenie szafek w rozwiązania organizacyjne. Przemyślane rozmieszczenie szafek, szuflad i zastosowanie nowoczesnych systemów przechowywania marki PEKA, takich jak cargo Dispensa, Tandem czy system narożny Le Mans, pozwala na efektywne wykorzystanie każdego centymetra kuchennej przestrzeni. Szuflada jest jednym z najciekawszych obszarów do zagospodarowania w kuchni. Nieuprządkowana, szybko staje się miejscem chaosu. Aby temu zapobiec, warto wyposażyć szuflady w wewnętrzne podziały i organizery. Pomagają one utrzymać porządek i umożliwiają łatwe odnajdywanie przechowywanych przedmiotów. W dobrze zorganizowanej szufladzie można umieścić blok na noże, uchwyt na folię aluminiową, specjalistyczne sztućce do gotowania, a także słoiczki z przyprawami. W szufladach często są przechowywane plastikowe pojemniki i bidony. Tutaj polecam fantastyczne rozwiązanie, które świetnie się sprawdza - to organizer Space Flexx.
An...
Aby przeczytać cały artykuł,
kup dostęp do Budujemy Dom online
kup dostęp do Budujemy Dom online
Uzyskasz dostęp do całego archiwum magazynu Budujemy Dom,
wydań specjalnych oraz miesięcznika Czas na Wnętrze