Sprawdzony sposób na poukładaną i funkcjonalną kuchnię
Praktyczna Szkoła Budowania (2024) - Wykańczanie
4-5 minut
Aby utrzymać porządek w kuchni, warto zaplanować ją z myślą o ergonomii i funkcjonalności. Codzienne gotowanie, zakupy oraz gromadzące się akcesoria kuchenne mogą prowadzić do chaosu, dlatego na etapie projektowania zadbaj o przestrzeń, która pozwoli Ci wygodnie przygotowywać posiłki, a każda rzecz będzie miała swoje miejsce.
Ergonomia, wygoda i funkcjonalność otaczających nas przedmiotów mają ogromny wpływ na komfort naszego codziennego życia. Marka PEKA, tworząc innowacyjne systemy przechowywania, nie tylko ułatwia organizację przestrzeni, ale także przyczynia się do tworzenia estetycznego i uporządkowanego otoczenia, w którym każdy dzień staje się prostszy i bardziej przyjemny.
Zapasy zawsze pod ręką
Podczas projektowania kuchni warto wziąć pod uwagę pięć praktycznych stref: zapasów, przechowywania, zmywania, przygotowywania oraz gotowania i pieczenia. Dwie pierwsze strefy - zapasów i przechowywania - są ze sobą ściśle powiązane i wpływają na organizację strefy przygotowywania posiłków. Im lepiej uporządkujemy przestrzeń do przechowywania, tym więcej miejsca pozostanie na blacie roboczym. Idealnym rozwiązaniem byłaby dodatkowa wnęka lub spiżarnia na zapasy, garnki i naczynia, jednak w małych kuchniach często brakuje na to miejsca.
Aby maksymalnie wykorzystać powierzchnię szafek, marka PEKA opr...
Aby przeczytać cały artykuł,
kup dostęp do Budujemy Dom online
kup dostęp do Budujemy Dom online
Uzyskasz dostęp do całego archiwum magazynu Budujemy Dom,
wydań specjalnych oraz miesięcznika Czas na Wnętrze